Program Operacyjny Pomocy Żywnościowej 2014–2020 — efekty i podsumowanie Podprogramu 2016
Autorstwo / redakcja: Marek Rożnowski   
środa, 04 października 2017 11:57

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 — czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności we Wrocławiu.

2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 443 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 10,952 ton żywności;
  • 193 103 posiłków.

5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w siedmiu warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 124 osoby.

6. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 3 spotkania dla 67 uczestników;
  • Żywieniowe – 3 spotkania dla 46 uczestników;
  • Kulinarne - 1 spotkanie dla 11 uczestników.

Jeżeli masz przekonanie o słuszności podejmowanych przez nas działań, prosimy Cię o wsparcie:

Przelew online